11 d’abr. 2008

L'afilador

Sempre m'ha fascinat el so dels afiladors. Em refereixo a la musiqueta que fan amb aquella flauta de Peter Pan. Tururirururu! Tiriruuuuuuuuuuu tiriru! Difícilment l'espècie humana inventarà un soroll més molest. Últimament veig que ni tan sols l'interpreten en directe. Porten un altaveu i un CD. Vamos, que fan Playback. No sé què estan esperant les televisions a oferir la música pels mòbils. "¿Quieres tener la melodía del afilador en tu móvil? Envía ALTA AFILADOR al 5559".

Recordo que a Sitges, l'afilador passava a les 8 del matí. En comptes de la flauta, tenia una falca gravada que es repetia en bucle: "El afilador, ha llegado el afilador para sus tijeras y cuchillos." i tornava "El afilador, ha llegado el afilador...". Així infinitament. Cada matí et despertava el afilador. I clar, a la velocitat a la que va, arribava un dia que acabaves afilant els ganivets per apunyalar-lo.

Però qui porta els seus ganivets a l'afilador? Jo crec que si t'afilen un ganivet, al cap d'una setmana acabes amb munyons. La Petra, per exemple, portava els seus ganivets a l'afilador. I la moto que porten? Últim model, eh? És la que utilitza el Rossi per competir a Moto GP. El que em va sorprendre va ser trobar a Pedralbes un afilador amb la moto BMW amb capota. Tot un avenç per una espècie en perill d'extinció.