13 de febr. 2008

Rentar-se les mans

Rentar-se bé les mans al lavabo d’un restaurant és gairebé impossible. Les aixetes dels restaurants sempre tenen un problema: o l’aigua surt a pressió o només surt un rajolinet. Amb les primeres és com si et rentessis les mans amb una mangera de bombers i, si no estàs atent, l’aigua crearà un efecte pixat sobre els teus pantalons. Efecte Tutuki Splash. Jo he vist gent que es posa l’impermeable groc del Capitan Pescanova per rentar-se les mans. En el cas de les aixetes rajolí, hauràs d’enganxar les mans contra la pica asquerosa i tenir paciència per esbandir-te les mans. També cal diferenciar entre aixetes de botó i de rosca. Les aixetes de botó estan programades perquè s’aturin mentre tens les mans plenes de sabó. Les de rosca solen estar tan brutes que al tancar l’aixeta, hauries de rentar-te les mans un altre cop i entrar en un bucle sense fi.

Un altre problema és el sabó. Amb els sistemes moderns no saps mai per on et sortirà. Sorpresa! Et pot caure a la mà però també et pot sortir sobre la màniga i tacar-te o caure directament sobre el marbre. Una altra possibilitat és que no en quedi. També hi ha el sistema tradicional: el pot de sabó clàssic, ronyós com el tap de l’ampolla del ketxup dels bars. Normalment l’aixeta de rosca i el pot de sabó clàssic van a joc. Ah! No podem oblidar la pastilla de sabó. Us recomano no rentar-vos les mans amb allò. És més higiènic tenir-les brutes que rentar-se les mans amb una pastilla de sabó d’un restaurant. M’informen que la Petra va rentar-se un dia les mans amb una pastilla de sabó i encara paga les conseqüències.

Finalment, eixugar-se les mans. El procés habitual és encendre el secador de mans, posar les mans a sota durant mig minut i, a continuació, eixugar-se amb el jersei o els pantalons. Efectivament, els secadors de mans només serveixen per fer soroll. A més, sempre hi ha els paranoics que eviten aquests sistemes perquè maten les cèl·lules de les mans, diuen ells. Això està molt bé. Recordar que per eixugar-se també existeixen altres mètodes com la bobina de paper, la tovallola giratòria i la tovallola clàssica. Aquesta última és la més agradable. Sobretot quan encara està mullada perquè algú l’acaba d’utilitzar.