9 de gen. 2008

Teoria i pràctica de les fotos de grup II

Primera part: Teoria i pràctica de les fotos de grup I

Continuem el nostre peculiar estudi sobre el fenomen de les fotografies de grup. Avui escriuré la segona part i, per ara, última on analitzaré dues fases més de les problemàtiques derivades de la fotografia de grup com a objecte.

- Segona fase, la reacció: aquesta fase sí que ha aparegut amb la càmara digital. Abans, no sabies com havia sortit la fotografia fins que revelaves el carret. Actualment, després de fer la foto, tothom vol veure com ha quedat i hi ha cua davant la càmara digital. Tots volen ampliar-la per veure quina cara fan. Això provoca que molts vulguin repetir-la perquè han sortit malament i altres que han quedat bé s'hi neguin. En el moment de visualitzar-la hi ha una mescla d'alès poc recomanables, sobretot en discoteques on la gent porta a les venes més alcohol que sang. També provoca l'esgotament de la bateria i del propietari de la càmara.

- Tercera fase, la còpia: entrem en el moment clau de la fotografia de grup. A la primera fase hem vist com hi ha gent que dóna la càmara per fer exactament la mateixa foto. Quan es produeix aquesta situació, molts diuen "bah! És igual, ja em fareu una còpia". La meva investigació demostra que 4 de cada 5 vegades no es fa cap còpia de la foto. De fet, estadísticament, només guarda la foto de grup 1 persona de cada 10. Aquesta problemàtica no només es produeix amb les fotos de grup. El 79% de les imatges preses amb càmara digital només les veus el mateix dia a la pantalleta. Consell: quan algú diu "tranquils, ja la faig jo i després us faig còpies", no li feu cas. Menteix.

3. Conclusió

Fins aquí el meu estudi sobre les fotos de grup. Pròximament tornaré al meu registre habitual i parlaré altre cop de coses banals i sense importància.