16 d’oct. 2007

Festes del Pilar a Saragossa (II)


Després de la festa només es podia tornar amb bus. Hi havia una cua impressionant, com si regalessin entrades per la final de la Champions. Per començar ja vam fer els novatos i vam perdre mitja hora en una cua que no era per agafar el nostre autobús. Un cop a la nostra parada ens vam trobar amb unes 500 persones que pretenien pujar al mateix bus sense fer cua.

Arriba el V2, l’autobús que havíem d’agafar, i es produeix una allau a la porta davantera. Allà en mig estava jo, arrossegat per la multitud maña. Mentre ens empenyíem els uns als altres, esclafant als més dèbils i ofegant als més baixets, van arribar tres furgons de la policia nacional. La tropa de policies va aplicar el codi 321 que consisteix en dir “atrás, vamos! Todo el mundo atrás”. I ningú feia cas. Aleshores van utilitzar el codi 321.2 que consisteix en dir “atrás, vamos! Todo el mundo atrás” amb una porra a la mà. La gent va començar a tirar enrera.

Arriba un altre V2 i tothom torna a amuntegar-se. Però l’autobús s’atura una mica més endavant, tothom es mou cap a la dreta i quasi 100 persones caiem a terra. Alguns maños es rebel·len contra la multitud “¿pero estáis tontos o que? ¡No empujéis, co!”. Marxa el V2 amb tres dels nou amics que érem. Després d’aquest últim bus havia aconseguit una bona posició per al següent i va i arriba un autobús que no ens anava bé, però vam pujar igualment. Un cop a dins un noi em pregunta “¿sabes donde va este bus?” i jo “ni idea”. Veig que li pregunta a un altre i tampoc ho sap. Ens podrien haver portat a Auschwitz.

Baixem a l’última estació i intentem situar-nos. Els mapes de les parades ens van ser molt útils. Com podeu veure, estàvem a dos llocs a la vegada.


Tot un miracle de la ciència. Vam agafar un taxi i cap al a estació.