26 d’oct. 2008

Festa Erasmus


El Periódico de Catalunya, divendres 26 d'octubre. Sota el titular El PSC fa autocrítica del model de desenvolupament de BCN apareix aquesta foto que, certament, no guanyarà el Pullitzer d'aquest any. Atenció al peu de foto: Carles Martí, amb corbata, ahir a la nit en una festa que l'Ajuntament va oferir als Erasmus.

Observant la foto, la meva ment genera automàticament tres dubtes:
  1. Parets blaves i grogues. La festa es va celebrar a l'Ikea Montigalà?
  2. Qui és el senyor de la dreta amb cara d'argentí?
  3. Què estan mirant amb tanta atenció?
La tercera és fàcil de contestar. No miren res. Estan a una festa Erasmus, així que assumeixo que cadascú porta a la sang dos tetrabricks de Sangria Don Simón com a mínim.

L'amic de l'esquerra intenta mantenir el tipus creuant els braços i apretant els morros; la coneguda posse "jo controlo". És la fase més tardana de l'acohol, quan el teu cervell t'alerta que estàs fent el ridícul i intentas dissimular el teu estat lamentable. La corbata deslligada el delata.

En canvi, el senyor de la dreta amb cara d'argentí, que anomenarem Diego Armando, es troba en ple subidón. Per això té els ulls tan oberts que gairebé li cauen a terra. Alucina perquè el terra es mou. És el que es coneix popularment com a expressió "yo lo flipo".