19 de maig 2008

Temperatures

Estem en una etapa de dubtes metereològics. En una mateixa parada d'autobús pots trobar un noi amb màniga curta i xancletes i, al seu costat, un senyor amb abric. Quan pel matí decideixes què et posaràs, has de partir de la base que t'equivocaràs segur. Si agafes la jaqueta, la carregaràs tot el dia amunt i avall, i si et decideixes per la T-Shirt (que cool queda dir paraules en anglès) et pelaràs de fred com em passa a mi ara mateix a la sala d'ordinadors de la meva facultat.

El paradís de l'aire condicionat a tope és el cinema. La meva mare repeteix sempre la mateixa frase quan marxo al cine: "agafa un abric que passaràs fred!", com si en comptes d'anar al Cinesa Diagonal anés a escalar l'Aneto. I té raó. Qui collons controla la temperatura dels cinemes? Big Foot? Allà no s'hi pot estar! Comparat amb el cine, als establiment de La Sirena fa una calor horrorosa.

Parlem del jersei. Què has de fer quan fa calor i no el vols portar posat? Tens diverses opcions. Lligar-te'l a la cintura. Dintre de lligar-te'l a la cintura dues opcions més; passar la samarreta per sobre o per sota. Si passes la samarreta per sota del nus, tens una pinta desastrosa. És com si portessis una ronyonera (gràcies a déu, peça de roba en vies d'extinció). En canvi, si decideixes passar la samarreta per sobre del nus, es crea un bulto molt estrany que fa molt mal efecte (sobretot en el cas dels homes). Una bona opció és carregar l'abric a l'hombro, com si desfilessis per la passarel·la Gaudí.

Jo opto per pelar-me de fred, com ara. No pararà mai aquest aire condicionat de la sala d'ordinadors? Debem estar a -5 graus. Estic a punt d'acabar com Walt Disney.