16 de des. 2007

He entrat a [REC]

Són les tres de la matinada del diumenge. Tres amics i jo decidim buscar la casa on es va rodar la pel·lícula [REC]. Comencem per Diagonal amb Rambla Catalunya i anem baixant. Jo tenia clar que a prop hi havia un Pans&Company. Finalment la trobem: Rambla Catalunya 34. És un edifici mig abandonat. La porta té un vidre trencat. Mirem a través del forat. Tot està igual que a la pel·lícula. Intentem obrir la porta però està tancada amb clau. En aquestes que un amic treu la clau de casa, la posa al pany i gira. La porta s'obre.

Ràpidament tots quatre vam tirar enrera. No sabíem si entrar o no. Vam estar discutint durant 10 minuts i finalment vam decidir entrar. Molt a poc a poc i en silenci. Intentem obrir la llum però no funciona. Ens il·luminem amb la llum que fa el mòbil. Ja eren quasi les quatre de la matinada. Ens fem unes fotos per demostrar que hem entrat. Sortim fora i ens plantegem pujar fins a l'àtic, on passa l'escena final. Fa massa por perquè no hi ha llum. Esperem una estona i tornem a entrar, aquesta vegada amb un noi desconegut que al saber que estava obert volia venir.

Pugem fins al principal, en fila com a l'hotel Krüger del Tibidabo. Comprovem si la porta del pis està oberta. Està tancada. Intentem obrir la llum del principal. Tampoc funciona. Mirem cap a dalt pel forat de la escala i la vista és terrorífica. Falten 3 pisos per arribar a l'àtic. Ens fem unes fotos al principal. Decidim marxar. Intentem tancar la porta amb la clau de casa el meu amic. Ja no tanca. Falta un quart d'hora per les cinc de la matinada.

Foto: jo mateix a la porteria de [REC].