8 de set. 2008

Vendre bé

A la vida, és bàsic saber vendre les coses. Per exemple, la Tienda en Casa fa anys que ven productes inútils amb una bona publicitat. “Hola, soy Catherin Rasklet y hoy vengo a presentarles este magnífico producto!” i t’ensenyen l’abans amb unes imatges en blanc i negre d’una senyora gorda que menja enciam amb cara de fàstic i el després, una noia prima mirant la televisió amb unes ventoses clavades a la panxa. I tu piques. Jo en tinc tres d’aparells d’aquests.

Tot això us ho explico per dir-vos que és molt important vendre bé les vostres vacances. Aquí us poso l’exemple d’un suposat viatge a Dublín.

VERSIÓ REAL: Vam estar donant voltes per Dublín dues hores fins trobar l’hotel, que era cèntric, però la decoració era del segle XII. Els llits semblaven de palla.
VERSIÓ PER EXPLICAR: Vam estar en un hotel molt cèntric i vam anar a tot arreu caminant.

VERSIÓ REAL: Va ploure tot el dia.
VERSIÓ PER EXPLICAR: No vam passar gens de calor.

VERSIÓ REAL: Al migdia vaig discutir amb la parella sobre on anàvem a dinar i no ens vam parlar fins al matí següent.
VERSIÓ PER EXPLICAR: No es menciona.

VERSIÓ REAL: Com no portàvem mapa, ens vam perdre varies vegades i vam caminar més que mai.
VERSIÓ PER EXPLICAR: Vam passejar molt i vam veure tot Dublín.

VERSIÓ REAL: Vam fer una visita guiada al Museu d’Història de Dublín que va ser llarga, cara i avorrida. Bàsicament vam perdre una tarda.
VERSIÓ PER EXPLICAR: Si algun dia vas, ves al Museu d’Història i fes una visita guiada. És molt interessant. A la Mercè i a mi ens va encantar.

PD: Retocar les imatges amb Photoshop abans d'ensenyar-les també és molt important.